Dobrodošli na službenu stranicu Općine Zažablje

DVA PARTNERSTVA, DVA PROJEKTA

8. siječnja 2019.

Općina Zažablje je sa Udrugom Dobra iz Metkovića sudjelovala kao partner na dva projekta i oba su dobila prolaznu ocjenu.

I. Projekt ‘Putovima malih mjesta’

Projekt ‘Putovima malih mjesta’ je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Partneri na projektu: Srednja škola Metković, Srednja i tehnička škola Opuzen, Osnovna škola Stjepana Radića, Osnovna škola fra Ante Gnječa Staševica, Osnovna škola Ivo Dugandžić Mišić Komin, Grad Metković, Općina Zažablje.

Opći cilj projekta je povećati mogućnosti djeci i mladima da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava kroz nove inicijative steknu znanje, vještine i usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života.

Djeca i mladi će kroz akcijsko istraživanje pronaći autentičnost i specifičnost namirnica, običaja, nalazišta i sl. u ruralnim zajednicama i stvoriti nove proizvode odnosno stvoriti nova jela sa inovativnim odabirom namirnicama, koje će kasnije ukomponirati u turističku ponudu kako bi se potaklo brendiranje mjesta po autentičnim namirnicama, jelima, običajima, nalazištima i sl.

II. Projekt: AKTIVA – POZITIVA

Projekt: AKTIVA – POZITIVA je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu Grad Metković, Općina Zažablje i Centar za socijalnu skrb Metković.

Opći cilj projekta je osnaživanje, motiviranje i aktivacija mladih osoba za promjene vezane uz prostor u kojem žive s ciljem unapređenja kvalitete života mladih ljudi na području jedinica od posebne skrbi i ruralnom području.

Maja Vrnoga,
načelnica Općine Zažablje

Zadnja izmjena: 11. veljače 2019.

Komentari su zatvoreni.

Skip to content